حمل و نقل دریایی چیست ؟

کلیه فعالیت‌هایی که در جهت حمل و نقل محموله‌ها و مسافران در بستر آب‌های جهان صورت می‌گیرد، حمل ونقل دریایی نام دارد. حمل و نقل دریایی یکی از راه‌های امن تجارت در دنیاست.

خوب است بدانیم حمل و نقل دریایی سابقه طولانی در تاریخ تجارت جهانی دارد. این روش حمل ونقل با انقلاب صنعتی در دنیای تجارت شروع شد. می‌توان گفت؛ به طور کلی هزینه حمل و نقل دریایی ارزان‌تر از راه‌های دیگر است.

تجارب اقتصادی گویای آنست که حمل ونقل دریایی برای بار‌های سنگین یا محموله‌های فله، مانند زغال‌سنگ، سنگ معدن، یا غلات بسیار مقرون به‌صرفه است.
طبق گزارش UNCTAD در سال 2020، حمل و نقل دریایی 80٪ تجارت بین‌المللی را تشکیل می‌دهد.

حمل و نقل دریایی را می‌توان در هر مسافتی با کشتی، قایق بادبانی یا بر فراز اقیانوس‌ها و دریاچه‌ها، ازطریق کانال‌ها یا در امتداد رودخانه‌ها انجام داد.

حمل و نقل دریایی ممکن است برای تجارت، تفریح توسط مردم یا برای اهداف نظامی توسط دولت‌ها صورت بگیرد. به دلیل همین جایگاه مهم و پر رونق، نرخ حمل ونقل دریایی همیشه در صدر اخبار اقتصادی قرار دارد. در این مقاله با کاربرد انواع کشتی‌های مهم در خطوط حمل ونقل دریایی، عوامل مؤثر برنرخ حمل و نقل دریایی و اصطلاحات پرکاربردی که درحوزه حمل بار با کشتی اهمیت دارد، آشنا خواهیم شد.

عوامل مهمی مثل شرایط کلی اقتصاد بر نرخ حمل ونقل دریایی تأثیر‌گذار هستند. شوک ناشی از کرونا نشان داد که نرخ حمل و نقل دریایی چقدر برای اقتصاد جهانی مهم است. ویروس کرونا بر حمل و نقل دریایی تأثیر گذاشت. بنادر فاقد نیروی انسانی شدند.

رانندگان کامیون و خدمه کشتی به دلیل محدودیت‌های بهداشت عمومی نمی‌توانستند از مرز‌ها عبور کنند. کاهش تقاضا در حمل نقل دریایی که ناشی از قرنطینه‌های طولانی بود، ظرفیت زنجیره‌های تأمین را تحت تأثیر قرار داد. علاوه برآن تأخیر در رساندن کالا به مشتریان، هزینه حمل بار دریایی با کشتی‌ها تا مقصد را افزایش داد.

تورم یکی از ابعاد اقتصادی است که به طور مستقیم و غیر مستقیم برهزینه حمل بار با کشتی تأثیرگذار است. تورم ناشی از قیمت‌های سوخت یا مواد غذایی بر هزینه‌های حمل و نقل دریایی تأثیر‌گذار است. می‌توان این طور نتیجه گرفت؛ سهم تورم در تغییرات نرخ حمل بار با کشتی شبیه به تأثیرات شوک‌های اقتصادی قیمت جهانی نفت و مواد غذایی است.

افزایش هزینه‌های حمل و نقل دریایی در برخی کشور‌ها بیش از بقیه به تورم وابسته است. تحقیقات نشان می‌دهد که ویژگی‌های ساختاری یک اقتصاد بر هزینه‌های حمل ونقل دریایی تأثیر‌گذار است.

در حقیقت مردم کشور‌های وارد‌کننده، کشور‌های محصور در خشکی و کم درآمد که ساختار‌های اقتصادی ضعیف‌تری دارند، نرخ حمل ونقل دریایی بالاتری را می‌پردازند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *